شرایط بازار داخلی بهگونهای است که میزان عرضه با تقاضای داخلی تناسب ندارد. از سویی تولیدکنندگان آلومینیوم بهویژه آلومینیوم اولیه تمامی تولیدات خود را ابتدا در بورس کالا عرضه میکنند و در صورت نبود تقاضا، به صادرات مبادرت میورزند. از سوی دیگر، تقاضای داخلی پاسخگوی میزان تولید نیست و هیچگاه تقاضای داخلی نتوانسته است تمام تولید آلومینیوم داخلی را شامل شود.
بازار جهانی آلومینیوم همواره طی سالهای گذشته رو به رشد بوده و در سالهای اخیر نیز تقاضا از میزان تولید و عرضه بیشتر بوده است. روند قیمت آلومینیوم نیز همواره متاثر از میزان عرضه و تقاضا است. در عین حال، طی چند ماه گذشته، قیمت این فلز با رشد نسبی همراه بوده است. در ایران علیرغم دارا وجود پتانسیلها و مزیتها، بازار این فلز آنگونه که باید و شاید با رشد همراه نبوده و در بسیاری از موارد، کمبود تقاضا موجب مازاد محصول در کشور شده است. علاوه بر این، از ابتدای سال جاری تاکنون، نحوه قیمتگذاری آلومینیوم چندین بار مورد اعتراض طرفهای معامله و دستخوش تغییرات شگرف شد که در نهایت، فرمول نهایی قیمتگذاری آلومینیوم با توافق طرفهای معامله بهدست آمد. با این وجود، پس از توافق در ابتدای دی ماه، باز هم شاهد کمبود تقاضا در داخل کشور هستیم و از ابتدای مهر ماه سال ۱۳۹۵ تا پایان بهمن ماه، بیش از ۱۲۵ هزار تن انواع محصول آلومینیوم در بورس کالا عرضه شد. این در حالی است که در مقابل آن تنها ۶۲ هزار تن تقاضا وجود داشت و این یعنی کمتر از نیمی از میزان تقاضا. در عین حال بیش از ۵۸ هزار تن محصول آلومینیومی نیز مورد معامله قرار گرفت و به فروش رفت. در همین حال شمش اولیه آلومینیوم با بیش از ۱۰۰ هزار تن، بیشترین میزان عرضه را بهخود اختصاص داد و در مقابل آن، بیش از ۴۰ هزار تن تقاضا وجود داشت که تنها ۳۷ هزار تن از آن معامله شد. دیگر محصول عرضه شده بیلت آلومینیومی بود که بیش از ۱۲ هزار تن عرضه از این محصول صورت گرفت که با تقاضای ۱۳ هزار تنی مواجه شد. اما تنها هشت هزار تن از این محصول معامله شد. در نهایت، شمش آلیاژی آلومینیوم نیز در بورس کالا به میزان ۱۲ هزار تن عرضه شد که با تقاضای هشت هزار تنی مواجه شد و در این میان تمامی هشت هزار تن مورد معامله قرار گرفت.
در همین حال چندین شرکت نیز محصولات آلومینیومی را در بورس کالا عرضه کردند که از جمله آنها میتوان به شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) اشاره کرد. این شرکت از اول مهر تا ۳۰ بهمن سال ۱۳۹۵، بیشترین میزان عرضه را در میان شرکتهای آلومینیومی به خود اختصاص داده است. شرکت ایرالکو توانست حدود ۹۰ هزار تن انواع محصولات آلومینیومی را در بورس کالا عرضه کند. در مقابل آن نیز حدود ۵۴ هزار تن تقاضا وجود داشت و این شرکت توانست حدود ۴۶ هزار تن محصول را معامله کند و به فروش برساند. لازم به ذکر است که شرکت ایرالکو سه محصول بیلت، شمش اولیه و شمش آلیاژی را در بورس کالا عرضه میکند و از این منظر، بیشترین تنوع محصول را در میان شرکتهای آلومینیومی به خود اختصاص داده است. دیگر شرکت عرضه کننده محصول آلومینیومی در بورس کالا، شرکت آلومینیوم المهدی ـ هرمزال بود که این شرکت تنها به عرضه شمش اولیه آلومینیوم مبادرت میورزد. بررسی ها نشان میدهد که این شرکت در پنج ماه گذشته توانست ۳۵ هزار تن شمش اولیه آلومینیوم را در بورس کالا عرضه کند. در مقابل آن اندکی کمتر از هشت هزار تن تقاضا وجود داشت و این شرکت نیز توانست تقریباً همین میزان را معامله انجام دهد. در عین حال شرکتهای دیگری نیز در بورس کالا به عرضه محصولات آلومینیومی پرداختند که از جمله آنها میتوان به صنایع نگین آلومینیوم گلپایگان و شرکت آلیاژ و ریختهگری فن آوری ذوب گلپایگان اشاره کرد که تنها شمش آلیاژی را عرضه کردند.